Web-based APIs in digital platform innovation : a descriptive multiple-case study - Lampi, Mikko (2020)
Tämän tutkimuksen tavoitteena oli tutkia ja kuvailla, miten verkkopohjaisia rajapintoja (API) käytetään digitaalisessa alustainnovaatiossa. Tarkoitusta varten kehitettiin kaksi teoriaan pohjautuvaa avustavaa tutkimuskysymystä, joiden avulla määriteltiin keskeiset käsitteet. Teoriakatsaus käsitteli avointa ja hajautettua innovaatiota, digitaalisia alustoja, rajaresurssiteoriaa sekä rajapintoja. Teorian käsittely perustui systemaattiseen kirjallisuuskatsaukseen. Kirjallisuuden perusteella muodostettiin tutkimuksen teoreettinen viitekehys, joka kuvailee rajaresurssien vuorovaikutusta digitaalisen alustan ja sen innovaatioekosysteemin rajapinnassa. Digitaalista alustaa resursoidaan ja moderoidaan rajaresurssien avulla.