Lexical formality as a means of ideology in a medical guideline : a critical discourse analysis - Rissanen, Ville (2020)
Kansalliset hoitosuositukset ohjaavat eri sairauksien hoitokäytänteitä sekä jakavat näyttöön perustuvaa tietoa, jota voivat hyödyntää sekä hoitohenkilöstö että potilaat. Hoitosuosituksissa käytetty kieli voi kuitenkin olla vaikeaselkoista, kun sairauksiin viitataan erikoisalakohtaista sanastoa ja rekisteriä hyödyntäen. Hoitosuosituksiin kohdistuu myös valtasuhteisiin liittyviä seikkoja, kuten ideologisia painotuksia siitä, mihin suosituksilla pyritään vaikuttamaan. Englannissa hoitosuosituksista vastaa National Institute for Care and Excellence, joka on itsenäinen toimija, mutta vastuuvelvollinen sosiaali- ja terveysministeriölle.