Aikataulunäkymien käytettävyys mobiililaitteilla - Kuusela, Essi (2020)
Aikataulu- ja kalenterisovellukset ovat suosittuja mobiililaitteilla, mutta niiden käytettävyyttä on tutkittu hyvin vähän. Tässä tutkimuksessa pyrittiin käytettävyyttä painottaen kehittämään aikataulunäkymän malli, joka sopii mobiililaitteille. Tutkimuksessa tutkittiin neljää erityyppistä aikataulunäkymää: tapahtuma-, päivälista-, viikko- ja taulukkonäkymää. Ensin näkymille tehtiin heuristiset arvioinnit, joiden tulosten perusteella niistä tehtiin uudet, parannetut versiot. Sen jälkeen uusien versioiden käytettävyyttä vertailtiin käytettävyyskyselyssä toisiinsa. Kyselyssä tapahtumanäkymä valikoitui käytettävyydeltään parhaimmaksi. Tapahtumanäkymää muokattiin kyselyn kommenttien mukaisesti, minkä jälkeen siitä luotiin toimiva interaktiivinen prototyyppi. Lopulta sitä testattiin käytettävyystestauksessa. Käytettävyystestauksessa löydetyt huomiot ja saadut kommentit huomioitiin prototyypissä, minkä tuloksena syntyi aikataulunäkymän malli.