Siviilitiedustelun turvallistaminen - Mikkola, Anna (2018)
Tutkielman tarkoituksena on selvittää, kuinka siviilitiedustelusta tehdään turvallisuuskysymys sekä millaisin argumentein siviilitiedustelulainsäädännön toimeenpanoa legitimisoidaan eli oikeutetaan. Lähtökohtana tutkielmalle on Kööpenhaminan koulukunnan näkemys, jonka mukaan turvallisuus on sosiaalisesti rakentuva ja subjektiivinen ilmiö. Analyysissä pyritään purkamaan aineistosta niitä tapoja, jolla siviilitiedusteluun liittyvä turvallisuusdiskurssi on rakentunut, ja selvittää kuinka siviilien tiedustelua oikeutetaan poliittisessa puheessa. Analyysi perustuu teoriaohjaavaan diskurssianalyysiin ja tarkoituksena on tutkia turvallisuusdiskurssin rakentumista turvallistamisteorian pohjalta.