ISO 27001 -standardiin perustuva tietoturvajohtamisen hallintamalli THL:lle - Virta, Tiina (2020)
ISMS eli tietoturvan hallintamalli on joukko prosesseja ja politiikkoja, joiden tarkoituksena on ohjata ja hallinnoida organisaation arkaluontoista dataa. Se vähentää riskejä ja turvaa jatkuvuudenhallintaa ja sillä hallinnoidaan käytössä olevia prosesseja, dataa ja teknologioita. Hallintamallin tulee olla yhteensopiva voimassa olevien lakien ja asetusten kanssa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suunnittelee ISO 27001 -sertifikaatin hankkimista tulevaisuudessa. Tutkimuksen tehtävänä oli kartoittaa, millainen hallintamalli THL:n tulisi ottaa käyttöön, jotta ISO 27001 -standardin vaatimukset täyttyvät sekä miten organisaation tietoturvavastuut tulisi jakaa.