Tuloerojen yhteys talouskasvuun : katsaus teoreettiseen ja empiiriseen taloustieteelliseen kirjallisuuteen - Kiljunen, Elias (2020)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tarkastellaan tuloerojen ja talouskasvun välistä yhteyttä. Käyn tutkielmassa läpi aiheeseen liittyvässä teoreettisessa kirjallisuudessa havaittuja tuloerojen vaikutusmekanismeja talouskasvuun, sekä empiirisessä kirjallisuudessa saatuja tuloksia tu-loerojen vaikutuksista talouskasvuun. Tutkimuskysymyksinä kysytään, haittaavatko vai tukevatko tuloerojen kasvu talouskasvua ja pyritään vastaamaan myös kysymykseen mitkä tekijät vaikuttavat tuloerojen ja talouskasvun väliseen yhteyteen.