Urheiluanalytiikan arvo joukkueurheilussa - Kitola, Mattias (2020)
Tämän kandidaatin tutkielman tarkoituksena on kirjallisuuskatsauksen avulla selvittää, mistä urheiluanalytiikasta syntyvä arvo muodostuu. Kirjallisuuskatsauksen ohella pohdintaluvussa tulen peilaamaan omiin kokemuksiini urheiluanalytiikan molemmilta puolilta. Urheiluanalytiikka käsittää historiallisen datan hallinnan, ennakoivien analyyttisten mallien käytön ja tietojärjestelmien käytön päätöksenteossa. Urheiluanalytiikka on kilpailullisen edun saavuttamisen väline. Arvo muodostuu ajan säästämisestä ja uniikin informaation tuottamisesta. Data itse ei puhu ja päätöksentekijöiden merkitys urheiluanalytiikassa on merkittävä. Urheiluanalytiikan arvo voidaan nähdä pakottavana voimana saada oikeat henkilöt kysymään tarkempia kysymyksiä. Teknologiset haasteet ja kulttuuriset haasteet kuuluvat urheiluanalytiikan haasteisiin. Vanhan koulukunnan valmentajien asenteet voivat hidastaa urheiluanalytiikan evoluutiota. Tulee huomata, että urheiluanalytiikka ei ole liike vanhan koulukunnan valmentajia vastaan, vaan heiltä saatu palaute on yksi tärkeimpiä keinoja analyyttisten metodien kehittämiseksi.