Yksilön keinot teknostressin lievittämiseksi ja niiden eri vaiheet - Karjomaa, Anttoni (2020)
Nykyaikana informaatioteknologian merkitys organisaatioiden ja yritysten toiminnassa on kasvanut. Teknologian kehittymisen myötä on pystytty tehostamaan liiketoiminnan prosesseja, onnistuttu pienentämään prosessien suoritusaikoja, sekä löydetty täysin uudenlaisia tapoja järjestää organisaatioiden päivittäistä toimintaa. Erilaisen teknologian lisääntyessä työympäristöissä on teknologian käytön huomattu johtavan myös negatiivisiin vaikutuksiin henkilöstön näkökulmasta. Teknologiasta lähtöisin olevia negatiivisia tuntemuksia on alettu yleisesti kirjallisuudessa nimittää teknostressiksi, ja sen vaikutuksiin on alettu viime vuosina kiinnittää aiempaa enemmän huomiota. Tutkimusta on tehty muun muassa teknostressin syntymiseen ja sen vaikutuksiin, sekä organisaatioiden käytettävissä oleviin lievittämiskeinoihin liittyen. Yksilöiden omat keinot teknostressin lievittämiseksi ovat kuitenkin jääneet kirjallisuudessa vähemmälle huomiolle. Tässä pro gradu -tutkielmassa pyritään selvittämään tietotyöläisten kokemia teknostressikokemuksia ja niihin liittyviä yksilötason ratkaisulähtöisiä lievityskeinoja, sekä näiden keinojen hyödyntämisen eri vaiheita. Lisäksi tässä tutkielmassa pyritään tunnistamaan ratkaisulähtöisten lievityskeinojen hyödyntämiseen liittyviä mahdollistavia ja estäviä tekijöitä.