Yhteisömanagereiden kokema teknostressi - Hillilä, Petra (2020)
Tässä tutkielmassa selvitetään kirjallisuuskatsauksen ja empiirisen tutkimuksen keinoin mitkä verkostopalveluiden erikoispiirteet aiheuttavat teknostressitekijöitä yhteisömanagereille ja mitä teknostressitekijöitä he kohtaavat työssään. Yhteisömanageri on yrityksen edustaja, joka ylläpitää yrityksen verkostopalveluiden verkkoyhteisöjä. Teknostressillä tarkoitetaan tietojärjestelmien käyttäjässä aiheuttamaa stressiä ja se syntyy ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen prosessissa, jossa käyttäjän on sopeuduttava uuteen tilanteeseen. Teknostressi kuormittaa yksilöä psyykkisesti ja fyysisesti sekä vaikuttaa käyttäytymiseen. Tämä kuormitus vaikuttaa välillisesti myös organisaatioon esimerkiksi työtyytyväisyyden ja palautumisen kautta. Yhteisömanagerit työskentelevät erilaisten tietojärjestelmien ja laitteiden kanssa kuin muut tietotyöläiset. He kohtaavat työssään perinteisten tietojärjestelmien kuten sähköpostin aiheuttamaa teknostressiä sekä sosiaalisten verkostopalveluiden aiheuttamaa teknostressiä. Verkostopalveluiden aiheuttamaa teknostressiä on tutkittu vapaa-ajan kontekstissa, jolloin käytössä korostuvat ihmisen hedonistiset tarpeet. Verkostopalveluiden erikoispiirteiden takia ne voivat aiheuttaa riippuvuutta käyttäjilleen. Tässä tutkimus tuo uutta tietoa siitä, miten verkostopalvelut aiheuttavat teknostressiä, kun niiden käyttö ei ole vapaaehtoista, vaan on sidottu henkilön työtehtäviin. Tutkielmassa koottiin ensin kirjallisuuskatsaus teknostressiin sekä verkostopalveluiden verkkoyhteisöihin. Tämän kirjallisuuskatsauksen perusteella toteutettiin laadullinen tutkimus, jossa hyödynnettiin teemahaastatteluja. Haastattelut toteutettiin yhteisömanagereille, jotka ylläpitivät jonkun yrityksen verkkoyhteisöjä olemalla vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa sekä tuottivat sisältöä verkostopalveluiden verkkoyhteisöihin. Kaikki haastateltavat työskentelivät eri organisaatioiden yhteisömanagereina. Tutkimuksen mukaan verkostopalveluiden aika ja paikkariippumattomuuden aiheuttamat roolikonfliktit sekä informaation määrä aiheuttivat teknostressiä yhteisömanagereille.