Kielteisen ja myönteisen teknostressin yksilöllinen kokeminen - Minkkinen, Mervi (2020)
Teknostressillä tarkoitetaan teknologian käytöstä aiheutuvaa stressiä. Se on nykyisin ajankohtainen ilmiö, sillä teknologiaa käytetään yleisesti kaikkialla. Älypuhelin on erityisesti suosittu laite, jonka käyttäjä altistuu keskeytyksille eli puhelimeen saapuville ilmoituksille ja ponnahdusilmoituksille. Stressiä voi olla sekä myönteistä että kielteistä, joten oletuksena on, että älypuheli-meen saapuvat keskeytykset voivat aiheuttaa molempia. Teknostressiä on erityisesti tutkittu työympäristössä, mutta vapaa-ajan käytön yhteydessä tehty tutkimus on ollut vähäisempää. Samoin myönteisen teknostressin näkökulma on jäänyt vähemmälle huomiolle. Tämän tutkimuksen tarkoituksena onkin selvittää, mitkä ovat syitä tietynlaisen stressikokemuksen taustalla samassa tilanteessa. Tässä tutkielmassa stressiä tarkastellaan transaktioon perustuvan stressimallin avulla. Stressin kokemiseen vaikuttavat käytettävän teknologian lisäksi käyttötilanne ja käyttäjään liittyvät tekijät. Tutkimus toteutettiin laadullisena tutkimuksena teemahaastattelumenetelmää käyttäen. Tämän tutkimuksen mukaan syyt stressikokemuksen taustalla liittyvät käytettävään teknologiaan ja käyttäjän ominaisuuksiin, jotka toimivat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Kielteisyyteen liittyvistä asioista korostuivat läheisten ihmisten läsnäolo ilmoituksen saapuessa. Myös ylikuormittuminen liiallisista ilmoituksista, velvollisuuden tunne vastata viesteihin ja keskittynyt tekeminen olivat taustalla kielteistä stressiä aiheuttavissa tilanteissa. Syinä myönteisen stressikokemuksen taustalla puolestaan korostuivat ilmoituksista saatava hyöty käyttäjälle, läheisyys viestin lähettäjän kanssa ja viestin helposti vastattavissa oleva sisältö. Myös rauhallinen tilanne vastaanottaa ilmoituksia ilmeni myönteisyyden syynä tuloksista. Tutkimuksesta myös ilmeni, että käyttäjät voivat asettaa viestintään käyttämiään sovelluksia eri tasolle toisiinsa nähden ja kokea tiedon menettämisen pelkoa.