Dokumenttien muokkausominaisuuden toteuttaminen n-tasoarkkitehtuuriin - Kekäläinen, Ilpo (2020)
Tässä tutkielmassa esitetään suomalaisen ohjelmistoyrityksen pilvipalvelusovellukseen toteutettu dokumenttien muokkausominaisuus. Ominaisuuden tavoitteena on yrityksen manuaalisen työn sekä inhimillisten virheiden vähentäminen. Tutkielma pyrkii käytännön esimerkin avulla selkiyttämään n-tasoarkkitehtuureihin liitettyä monimutkaisuutta. Tutkielman tutkimusmenetelminä käytettiin suunnittelututkimusta ja kvalitatiivisia menetelmiä. Suunnittelututkimusta sovellettiin tutkimuksen läpivientiin. Tutkimusartefaktin arviointi toteutettiin kvalitatiivisilla menetelmillä. Tutkielman kirjallisuuskatsauksessa keskitytään pilvipalveluihin, n-tasoarkkitehtuureihin ja ASP.NET MVC -ohjelmistokehykseen.