McKenzie-menetelmän vaikutus kipuun, toimintakykyyn ja välilevytyräleikkausten määrään iskiasoireisilla potilailla 12 kuukauden seurannassa verrattuna tavanomaiseen hoitoon - Leppäkorpi, Tanja (2020)
Välilevyn pullistumasta johtuvia iskiasoireita hoidetaan sekä konservatiivisesti, että operatiivisesti välilevytyräleikkauksella. Erilaisia konservatiivisia hoitomuotoja on tutkittu paljon, mutta edelleen on epäselvää, mikä menetelmä olisi tehokkain oireiden lievityksessä ja leikkausten vähentämisessä. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli arvioida McKenzie-menetelmän vaikutusta leikkausarvioon lähetettyjen iskiasoireisten potilaiden selkä- ja alaraajakipuun, toimintakykyyn sekä välilevytyräleikkausten määrään verrattuna tavanomaiseen hoitoon.