Continuous Delivery adoption challenges for small and medium sized ERP system vendors - Lokka, Aleksi (2020)
Liiketoiminnan ympäristöjen ja yritysjärjestelmien käyttäjien vaatimusten kehittyessä jatkuvasti kiihtyvällä tahdilla yritysjärjestelmien toimittajien on kehitettävä tuotteitaan yhä nopeammin, samalla säilyttäen ohjelmistojen korkean laadun. Vastatakseen näihin vaatimuksiin, ohjelmistoyritykset ovat viimeisen vuosikymmenen aikana ottaneet käyttöön jatkuvana toimittamisena tunnetun ohjelmistotuotannon menetelmän, jossa ohjelmisto pidetään jatkuvasti julkaisukelpoisena. Tietyt ohjelmistotyypit, kuten toiminnanohjausjärjestelmät, joilla yritykset hallinnoivat kaikkia keskeisiä liiketoiminnan osa-alueitaan, eivät kuitenkaan erityisesti sovellu jatkuvasti toimitettaviksi niiden toiminnan kriittisyyden, laajuuden, tai monimutkaisuuden vuoksi. Samat vaatimukset koskettavat kuitenkin toiminnanohjausjärjestelmien toimittajia kuin muitakin ohjelmistotoimittajia, minkä vuoksi myös toiminnanohjausjärjestelmien toimittajat pyrkivät liittämään jatkuvan toimittamisen menetelmiä osaksi ohjelmistokehitystään. Tämän tutkimuksen tavoitteena on tunnistaa ja analysoida pienten ja keskisuurien toiminnanohjausjärjestelmien toimittajien haasteita jatkuvan toimittamisen käyttöönottoon liittyen. Tutkimus on jaettu kahteen osaan: kirjallisuuskatsaukseen ja empiiriseen laadulliseen tutkimukseen, jossa haastateltiin viittä alan asiantuntijaa, jotka edustivat neljää eri järjestelmätoimittajaa. Tutkimuksen tuloksena esitellään viitekehys, joka sisältää yhteensä 12 jatkuvan toimittamisen käyttöönoton haastetta luokiteltuna viiteen erilliseen, mutta toisiinsa liittyvään teemaan.