Heroes or villains? : a critical discourse analysis of climate change discourses in logging-related editorials of Maaseudun Tulevaisuus - Rautio, Sofia (2020)
Metsät ovat olennainen osa ilmastonmuutoksen hillintää Suomessa, ja niiden hoitomenetelmät vaikuttavat suuresti hiilinielujen ja -varastojen laajuuteen. Suomen metsät ovat suurimmalta osin yksityisesti omistettuja, joten metsänhoidon sääntely on herättänyt vilkasta julkista keskustelua. Se, miten asioista puhutaan meille, eli mitä diskursseja käytetään, vaikuttaa siihen, miten rakennamme käsityksemme maailmasta. Vastavuoroisesti käsityksemme maailmasta vaikuttaa siihen, mitä diskursseja itse käytämme. Tästä syystä on olennaista tutkia olemassa olevia diskursseja ja niitä asenteita ja ideologioita, joita ne heijastavat, sekä sitä, miten nämä diskurssit vaikuttavat vastaanottajan todellisuuden rakentumiseen.