Retorinen analyysi Donald Trumpin vaalikampanjasta sosiaalisessa mediassa - Saario, Heidi (2020)
Tutkielmassani käsittelen retorisen analyysin keinoin Donald Trumpin vuoden 2020 presidentinvaalikampanjaa sosiaalisen median kanavissa Instagramissa ja Twitterissä. Tutkielmassani vastaan kysymykseen: Minkälaisista asioista Trumpin vaalikampanjan retoriikka koostuu, ja millaisena se näyttäytyy aiemman tutkimustiedon valossa? Analyysia varten keräsin julkaisuja aikaväliltä elokuun loppu–marraskuun alku, eli lähes koko kampanjan ajalta. Aineistossa on niin kuvia, videoita, kuin varsinaisia tekstimuotoisia julkaisuja. Tavoitteena oli saada pääpiirteittäinen näkemys siitä, minkälaiset asiat ovat Trumpin retoriikalle ominaisia.