Muodin sosiaalisen median vaikuttajien ja blogien vaikutus eteläkorealaisten seuraajiensa kulutuskäyttäytymiseen - Kasurinen, Anna (2020)
Muodin sosiaalisen median vaikuttajista on tullut mielipidejohtajia, jotka jakavat tietoa muodista muille kuluttajille ja vaikuttavat näiden kulutuskäyttäytymiseen. Muotiyritykset tekevät yhteistyötä vaikuttajien ja blogien kanssa osana markkinointiaan luodakseen yhteyden nykyisiin ja potentiaalisiin asiakkaisiinsa. Tämä tutkimus pyrkii kuvailemaan muodin sosiaalisen median vaikuttajien ja blogien vaikutusta eteläkorealaisten seuraajiensa kulutuskäyttäytymiseen. Tämän havainnollistamiseksi pyritään ymmärtämään kuluttajien motiiveja vaikuttajien seuraamiseen sekä heidän suhtautumistaan vaikuttajiin inspiraation lähteenä. Lisäksi tarkastellaan, millaisena kuluttajat pitävät vaikuttajien merkitystä ostopäätöksillensä sekä millaiseksi he kokevat näiden vaikutuksen asenteidensa muokkaajina.