Listaamattoman yhtiön likviditeettialennus Pohjoismaissa - Tarkkala, Max (2020)
Listaamattoman yhtiön arvonmäärityksessä sovelletaan tyypillisesti markkina-arvomenetelmää, jossa kohdeyhtiön arvo perustuu verrokkitransaktioihin tai verrokkiyhtiön arvostustasoon. Mikäli vertailukelpoisia verrokkitransaktioita ei ole käytettävissä, voidaan arvonmäärityksessä käyttää verrokkiyhtiönä pörssilistattua yhtiötä. Herää kuitenkin kysymys, kuinka suuren likviditeettialennuksen sijoittaja vaatii tekemällään sijoitukselle, siitä hyvästä, että hän tekee sijoituksen pieneen epälikvidiin yhtiöön suuren pörssilistatun yhtiön sijaan.