Tytöt ja naiset maailmanmuuttajina : representaatiot ja kertomuksen rakentuminen teoksessa Tarinoita suomalaisista tytöistä, jotka muuttivat maailmaa - Ylipuranen, Pauliina (2020)
Tutkimukseni tavoitteena on selvittää, millainen kuva maailmanmuuttajatytöistä muodostuu teoksessa Tarinoita suomalaisista tytöistä, jotka muuttivat maailmaa. Tutkin sitä, millaiseksi tyttöjä kuvataan ja millaiseen toimintaan tytöt osallistuvat. Olen kiinnostunut myös siitä, miten kertomusmuoto ja sen vaiheet vaikuttavat tytöistä rakentuvaan kuvaan sekä millaisia asioita tarinan eri vaiheissa kuvataan maailman muuttamisen edellytyksinä tai niitä tukevina piirteinä. Päämääräni on kuvailla aineiston rakentamia tyttökuvauksia suhteessa kertomusmuotoon ja sankaritarinaan seuraavien tutkimuskysymysten avulla: 1) Millaisista vaiheista Tarinoita suomalaisista tytöistä, jotka muuttivat maailmaa -teoksen satumuotoiset tositarinat rakentuvat? 2) Miten tyttöjä representoidaan kertomuksen eri vaiheissa? Millaisin kielellisen keinoin näitä representaatioita rakennetaan?