Vammaisten naisten moniperustainen syrjintä - Laaksonen, Marjut (2020)
Tutkimuksessa tarkastelen vammaisten naisten kokemaa moniperustaista syrjintää ja sortoa Euroopassa, sekä syrjinnän ja sorron taustalla vaikuttavia yhteiskuntien rakenteita ja käytäntöjä. Moniperustaisella syrjinnällä viitataan tilanteisiin, joissa yksilö kohtaa syrjintää useamman, kuin yhden ominaisuutensa takia. Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa sellaista tietoa, jonka avulla sosiaalityössä voidaan tiedostaa ja tunnistaa vammaisten naisten kokemia syrjinnän ja sorron muotoja, sekä niille altistavia yhteiskunnan rakenteita.