The semiotic resources of the interaction order in online chat rooms : a case study of a World of Warcraft community - Luukkonen, Jenni (2020)
Tutkielman tarkoitus on selvittää, miten vuorovaikutusjärjestyksen (eng. interaction order) semioottiset keinot ilmenevät multimodaalisessa chat-viestinnässä. Työ pyrkii laajentamaan vuorovaikutusjärjestyksen käsitettä fyysisten kommunikaatiotilanteiden ulkopuolelle. Tutkimus keskittyy Discord -chat-ohjelman sisällä toimivaan World of Warcraft -yhteisöön ja sen jäsenten viestintätottumuksiin. Analyysi kartoittaa käyttäjien tapoja ilmaista itseään, aistimuksiaan, ajan kulkua sekä etäisyyttä muihin. Lisäksi pohditaan sitä, miten Discord ympäristönä edesauttaa ja rajoittaa edellämainittuja ilmaisutapoja.