Kahdeksan viikon voimaharjoittelun vaikutus loppukirikykyyn kestävyysurheilijoilla - Varjus, Riikka (2020)
Johdanto. Nykyään useissa kestävyyslajeissa, kuten maastohiihdossa ja juoksussa, sijoitukset ratkaistaan vasta loppukirissä. Kestävyyslajien luonne on muuttunut viimeisten vuosien aikana, joten voima, nopeus ja anaerobisten ominaisuuksien merkitys on kasvanut kestävyysurheilijoilla. Voimaharjoittelun vaikutusta loppukiriin ei ole tutkittu paljon. Neljä loppukiritutkimusta osoittaa, että voimaharjoittelu vaikuttaa positiivisesti kestävyysurheilijoiden loppukiriin. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, vaikuttaako kahdeksan viikon voimaharjoittelujakso juosten tehtyyn loppukirikykyyn kestävyysurheilijoilla.