Resistance against microtransactions in pc games - Qvick, Pyry (2020)
Tietojärjestelmien käyttöönotossa yksi isoimmista haasteista on vastustus järjestelmän käyttöönottoa kohtaan. Vastustus on yleensä määritelty hyväksymisen vastakohtana ilman tarkempaa tutkimista siitä mitä vastustus on ja miten se esiintyy. Tämän pro gradu -tutkimuksen tarkoituksena on soveltaa olemassa olevia vastustamiseen liittyviä teorioita PC peleissä esiintyvien mikromaksujen vastustamisen tutkimiseen. Mikromaksut ovat pienellä rahallisella maksulla ostettavia digitaalisia hyödykkeitä. Tämän ilmiön tutkiminen vaatii vastustamisen tutkimista kuluttajien keskuudessa, jota ei ole juurikaan tutkittu tietojärjestelmätieteiden tutkimuksissa.