Lempeä kuolema : katsaus Hugo Simbergin Kuoleman puutarha-maalauksesta esitettyihin tulkintoihin - Anttila, Maria (2020)
Tämä kandidaatintutkielma käsittelee Hugo Simbergin Kuoleman puutarha-maalauksen synnyttämiä kirjoitettuja tulkintoja. Tarkastelen teoksen kuvailussa käytettyä kieltä ja sanavalintoja, jotka muodostavat erilaisia temaattisia kokonaisuuksia. Vertailen tulkintojen eroja ja yhtäläisyyksiä luodakseni kuvaa teoksen herättämistä vaikutelmista ja merkityksellisyydestä.