Circular economy in Finland : perceptions from the textile industry - Kämäräinen, Hanna (2020)
Tekstiilit ovat pakollinen osa jokaisen ihmisen elämää. Tästä huolimatta tekstiileitä kohdellaan laajasti kertakäyttötuotteiden tavoin nykyisten kulutustottumustemme ja pikamuodin vuoksi. Tämä arvokkaiden resurssien hukkaan heitto rasittaa luontoa ja saastuttaa alueita, jotka ovat kaikista haavoittuvaisimpia. Tämä on kuitenkin mahdollista muuttaa siirtymällä nykyisestä lineaarisesta taloudesta kiertotalouteen. Kiertotalous on saanut viime vuosien aikana kohtaansa paljon kiinnostusta erilaisissa tutkimuksissa. Silti aihetta on tutkittu vain vähäisesti suomalaiseen tekstiiliteollisuuteen liittyen.