Kliinisen big datan laatuongelmat ja niiden syyt tietoallasympäristössä - Kiianmaa, Nelli (2020)
Terveydenhuollon kliinistä tietoa ja big dataa, kuten sairauskertomustietoa, hyödynnetään enenevässä määrin toissijaisiin tarkoituksiin, kuten tutkimukseen ja tiedolla johtamiseen. Tietolähteet ovat hyvin moninaisia ja tiedon laatu alhainen, mikä hankaloittaa tiedon käyttöä. Laatuongelmiin on big dataa käsittelevässä kirjallisuudessa kiinnitetty verrattain vähän huomiota.