Työ osallisuuden mahdollistajana : kehitysvammaisten ihmisten näkemyksiä työstä ja sen merkityksestä. - Hiltunen, Ulla (2020)
Työtä arvostetaan yhteiskunnassamme paljon, ja sillä on siten suuri merkitys osallisuuden kokemukseen. Kehitysvammaisilla ihmisillä työllistyminen palkkatyöhön on yhä harvinaista, ja suurin osa käy työ- ja päivätoimintakeskuksissa. Tutkimuksen tehtävänä oli selvittää, millaisia näkemyksiä kehitysvammaisilla ihmisillä on työn tekemisestä ja millaisena osallisuus niissä näyttäytyy. Tutkimuksen aineisto koostuu kymmenestä haastattelusta, joihin osallistui yhteensä 12 kehitysvammaista ihmistä. Tutkimuksen analyysimenetelmänä on hyödynnetty aineistolähtöistä analyysia teemoittelemalla.