Etäkuntoutusohjelman käyttöaktiivisuuden yhteys masennusoireiden muutoksiin ikääntyneillä omaishoitajilla - Sorvari, Iina (2020)
Omaishoitajuus lisääntyy ja koskettaa erityisesti ikääntyneitä ihmisiä. Omaishoitajat kokevat työssään psyykkistä kuormitusta, mutta heitä voi olla haasteellista tavoittaa kuntoutukseen ja tukipalveluihin omaishoitotehtävien sitovuuden vuoksi. Lisäksi omaishoitajien kuntoutus on painottunut enemmän fyysiseen kuntoutukseen. Kehittämällä etämuotoisia palveluita voidaan pyrkiä vastaamaan omaishoitajien tarpeisiin helpommin saavutettavista ja myös psyykkisen kuormittuneisuuden huomioivista palvelumalleista. Toisaalta omaishoitajia voi olla haasteellista sitouttaa etäkuntoutukseen esimerkiksi energian- ja ajanpuutteen vuoksi. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, onko etäkuntoutusohjelman käyttöaktiivisuudella yhteyttä masennusoireiden muutoksiin ikääntyneillä omaishoitajilla.