DevOps : lyhyt historia - Kuuva, Pekka (2020)
Tässä tutkielmassa kerrotaan mitä ohjelmistotuotannon termillä DevOps tarkoitetaan sekä sen alkuperä. Myös joitain kirjallisuudesta löytyviä määritelmiä termille käsitellään sekä mallin tunnuspiirteitä. Lopuksi selitetään, miten ja miksi DevOpsin menetelmien avulla on mahdollista saada organisaatio sen koosta riippumatta tuottamaan ohjelmistojulkaisuja nopeasti ja luotettavasti.