Hakukoneoptimointi pk-yritysten markkinoinnin tehostamisessa - Koskimäki, Markus (2020)
Hakukoneoptimointi kasvattaa jopa 110% verkkosivujen vierailijamäärää. Ha-kukoneoptimoinnin tekeminen yrityksen verkkosivuille on nykyään erittäin tärkeää, sillä sen avulla saa lisää potentiaalisia asiakkaita yritykselle,jatäten myös yrityksen myyntitulot kasvavat. Vierailijamäärän kasvuonmielestäni niin suuri ja merkittävä, että laajempi kirjallisuuskatsaus hakukoneoptimoinnin hyödyistä on paikallaan. Tutkielma keskittyy suomalaisten pienten ja keski-suurten yritysten(pk-yritysten) markkinoinnin tehostamiseen hakukoneoptimointia hyödyntäen. Tutkielman tutkimuskysymys on: Mikä on hakukoneoptimoinnin vaikutus pk-yrityksen verkkomarkkinoinnin tehostamisessa? Tutkimuskysymystä avataan aluksi määrittelemällä hakukoneoptimointiin liittyvät asiat, kuten hakukoneet, hakukonemarkkinointi ja itse hakukoneoptimointi. Määrittelyjen jälkeen syvennytään ihmisten internetkäyttäytymiseen ja markkinointiin yleisellä tasolla. Lopuksi selvitetään, mitkä ovat parhaat hakukonemarkkinoinnin keinot pk-yritykselle.