Socially sustainable governance of the Mozambican oil and gas sector : analysis on the standpoints of the representatives of the Mozambican civil society - Pirkkalainen, Riitu (2020)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on kartoittaa Mosambikin kansalaisyhteiskunnan näkemyksiä maan kaasu- ja öljysektorin sosiaalisesti kestävästä hallinnasta. Mosambik on yksi maailman köyhimmistä ja vähiten kehittyneistä maista, jossa on kuitenkin hiljattain löydetty suuret kaasuesiintymät. Tavoitteena on selvittää, kuinka hallita Mosambikin öljy- ja kaasuvaroja sosiaalisesti kestävästi eli niin, että mahdollisimman moni voisi hyötyä sektorista.