Uutissovelluksen pelillistäminen - Tammilehto, Teemu (2020)
Tässä tutkielmassa selvitetään, miten pelillistäminen vaikuttaa nuorten (18–29- vuotiaat) käsityksiin uutissovelluksesta ja uutisten uskottavuudesta. Tutkimuksessa haastateltiin 15 henkilöä, jotka kokeilivat pelillistetyn uutissovelluksen prototyyppiä. Uutisten lisäksi prototyypissä oli pelillistettyinä elementteinä tehtäviä, pisteitä ja tilastoja.