Nimi kertoo koirasta – ja omistajasta : omistajan taustan vaikutus koiran nimeämiseen - Keisalo-Maukonen, Esmeralda (2020)
Tässä maisterintutkielmassa tutkitaan koiran omistajan taustan vaikutusta koiran nimeämiseen. Tutkielmassa keskitytään koiran nimeämisperusteisiin sekä siihen, miten omistajan erilaiset taustamuuttujat eli tässä tutkimuksessa ikä, sukupuoli, koulutustausta ja koiraharrastustausta vaikuttavat nimeämiseen. Aihetta tutkitaan nimeämisen näkökulmasta, joten tutkielmassa ei juuri keskitytä nimiin ja niiden rakenteisiin. Koirien nimeämistä ei ole tutkittu tästä näkökulmasta aiemmin. Tutkielman teoreettinen viitekehys on sosio-onomastiikka.