Geopoliittinen kamppailu Ukrainan kriisin taustalla : länsimaiden ja Venäjän näkemyserot YK:n turvallisuusneuvoston retoriikassa - Maltsin, Antti (2020)
Tutkimuksen tehtävänä on tarkastella vuonna 2014 käynnistynyttä Ukrainan kriisiä tulkitsemalla YK:n turvallisuusneuvoston pysyvien jäsenmaiden Ukrainaa koskeneiden kokousten retoriikkaa. Aiheeseen paneudutaan yhdistämällä sekä geopoliittista että Ukrainan sisäisten jakautuneisuuden luomaa taustaa. Tarkoituksena on tutkia, millainen länsimaiden ja Venäjän välinen geopoliittinen kamppailu on vaikuttanut Ukrainan kriisin taustalla ja miten tämä kamppailu sekä osapuolten näkemykset Ukrainan sisäistä jaoista näyttäytyvät YK:n turvallisuusneuvoston kriisiä koskeneiden puheiden retoriikassa.