“Way too cool to ever be frozen” : analyzing the online interactions of the Wendy’s roasting trend - Kortesoja, Heidi (2020)
Tässä tutkielmassa analysoin amerikkalaisen ravintolaketju Wendy’sin roasting-trendiä, sekä roasting-diskurssia yleensä keskusteluanalyysin ja metaviestianalyysin avulla. Wendy’s-ravintolaketjun roasting-trendi oli sosiaalisen median trendi, joka alkoi vuoden 2017 alussa. Wendy’sin Twitter-tili osallistui heille twiitanneen käyttäjän kanssa keskusteluun, jonka lopuksi Wendy’s pilkkasi käyttäjän tietämättömyyttä ja virheellistä ajattelua. Kyseinen twiitti keräsi paljon huomiota, ja johti Wendy’sin roasting-trendin syntymiseen, jonka aikana Wendy’sin Twitter-tili avoimesti pilkkasi heille twiittejä lähettäneitä käyttäjiä ja jopa muita bränditilejä. Trendin suosion ansiosta ravintolaketjun maine sosiaalisessa mediassa mullistui täysin, ja trendiä ylistettiin niin Twitterin käyttäjien kuin online-uutisalustojen kirjoittajienkin toimesta.