Vähittäiskaupan myyjän motivaatio - Virkajärvi, Maria (2020)
Asiakaskohtaamisilta vaaditaan koko ajan enemmän muuttuvassa kaupan alan ympäristössä. Myyjän tehtävänä on tarjota henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua asiakkaalle. Erityisesti tällaisessa luovassa työssä, jossa kohdataan asiakkaita kasvotusten, on tärkeää, että työntekijä voi hyvin ja tykkää tekemästään työstä. Myyjillä sekä heidän kokemallaan positiivisella työmotivaatiolla on suora vaikutus organisaation tulokseen onnistuneen myyntityön kautta. Tässä pro gradu -tutkielmassa on tavoitteena tutkia nimenomaisesti kokeneemman ja tuloksellista myyntiä tekevän vähittäiskaupan myyjän motivaatiota, jotta ymmärretään työssään motivoituneen myyjän motivaatiota. Tutkimuksella halutaan löytää näkökulmia päätutkimusongelmaan ja kahteen alatutkimusongelmaan. Päätutkimusongelmana tässä gradussa on: miten vähittäiskaupan myyjän motivaatio muodostuu? Alatutkimusongelmat ovat: mitkä ovat keskeiset vähittäiskaupan myyjän motivaatioon vaikuttavat sisäiset ja ulkoiset tekijät? Minkälaisia merkityksiä vähittäiskaupan myyjät antavat motivaatioon vaikuttaville tekijöille?