Ohion ja Kentuckyn rautatierakentamisen kontekstit 1830–1860 määrällisten aineistojen ja paikkatietoaineistojen valossa - Hänninen, Lasse (2020)
Yhdysvaltojen etelä ja pohjoinen erkaantuivat taloudellisilta kehityslinjoiltaan huomattavasti sisällissotaa edeltäneinä vuosikymmeninä. Ohiojoen vastapuolille asettuvat Kentucky ja Ohio muodostavat mielenkiintoisen infrastruktuurihistoriallisen vertailuparin. Tutkielma tarkastelee osavaltioiden liikennöinti-infrastruktuurin kasvua tiettyjen määrällisten lähteiden ja paikkatietolähteiden näkökulmasta.