Toimittajat parrasvaloissa : Helsingin Sanomien Musta laatikko -esiintyjien kokemuksia livejournalismista - Lilja, Esa (2020)
Livejournalismi on uusi journalismin muoto, josta myös akateeminen tutkimus on alkanut kiinnostua viime aikoina. Käsitteellä livejournalismi viitataan tapahtumaan, jossa journalistit esittävät aiemmin julkaisemattomia ja tarkkaan käsikirjoitettuja, editoituja ja harjoiteltuja puheenvuoroja elävälle yleisölle teatteriympäristössä. Suomessa livejournalismin edelläkävijä on Helsingin Sanomien Musta laatikko.