Psykologisen verkkokuntoutuksen vaikutuksia kivun hyväksyntään ja psykologiseen joustavuuteen kroonisen selkäkivun hoidossa ja ohjaajien ajatuksia sekä kehitysehdotuksia verkkohoitomallin pilotoinnista - Aaltonen, Anna (2020)
Yhdeksi kroonisen kivun hoitomuodoksi on noussut Hyväksymis- ja omistautumisterapia (HOT), jonka avulla pyritään löytämään keinoja kroonisen kivun hyväksynnän ja psykologisen joustavuuden lisäämiseen kroonista kipua sairastaville potilaille. Tässä opinnäytetyössä tarkasteltiin HOT-terapiaa käyttävän psykologisen verkkohoitomallin vaikutuksia kroonisen kivun hyväksyntään ja psykologiseen joustamattomuuteen kroonista alaselkäkipua sairastavilla potilailla. Lisäksi selvitettiin intervention ohjaajien ajatuksia hoitomallin käytettävyydestä ja kehittämiskohteista.