Johtaja-sanan piilosukupuolittuneisuus - Väisänen, Kiia (2020)
Tutkimuksessa tarkastellaan johtaja-sanaan mahdollisesti liittyvää piilosukupuolittuneisuutta. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, miten johtaja-sanaan mahdollisesti liittyvää piilosukupuolittuneisuutta ilmaistaan kielellisesti informanttien vastauksissa, ja kuinka todennäköisenä tai vahvana mainitut ominaisuudet ja piirteet ilmaistaan. Tutkimus on toteutettu puolistrukturoidulla, avoimella lomakkeella kokeellisen tutkimuksen avulla, ja kaikki tutkimukseen osallistuneet 32 informanttia ovat korkeakouluopiskelijoita. Tutkimuksen taustateoriana toimivat kielen sukupuolittuneisuuden sekä piilosukupuolittuneisuuden tutkimukset. Tutkimuskysymykseni ovat: