Suomalaisten yritysten menestystekijät - Malkoc, Timo (2020)
Tässä tutkielmassa tutkitaan menestyneiden suomalaisten yritysten menestystekijöitä. Aineisto perustuu Alma Talent Oy:n toimittaman Kauppalehden uutisartikkeleihin viimeisen kymmenen vuoden ajalta (2009 – 2018) sekä sen tietopalvelun toimittamaan tietoon. Nykyään käytännöillä, erityisesti johtamiskäytännöillä, nähdään olevan merkittävä rooli yritysten menestymisen suhteen. Tutkielmassa yrityksen menestystekijöitä tutkitaankin johtamiskäytäntöihin rinnastaen, koska ne perustuvat yrittäjien ja johtajien sanomiin tietoihin. Vastaavanlaista tai vastaavalla aineistolla toteutettua tutkimusta ei ole tiedettävästi aikaisemmin tehty ainakaan Suomessa. Yritysten menestystekijöiden kartoittaminen on kuitenkin tärkeää erityisesti kotimaista kilpailukykyä kehittäessä.