Muraalimaalaukset kaupunkitaiteena : taiteilijayhteisö Upeartin Jyväskylään toteuttamat seinämaalaukset - Taipale, Tiia (2020)
Tutkielmassa tarkastellaan taiteilijayhteisö Upeartin Jyväskylään toteuttamia seinämaalauksia, Jyväskylän seinämaalauskohteita sekä julkista taidetta kaupunkikuvan elävöittäjänä. Tutkielmassa tarkastellaan millaisia merkityksiä muraali-termi pitää sisällään ja miten julkinen taide, katutaide ja graffititaide liittyvät toisiinsa nykypäivän seinämaalaustaiteessa.