Supramolekulaariset ionogeelit - Bruce, Veera (2020)
Tämän Luk-tutkielman kirjallinen osa käsittelee supramolekulaarisia ionogeelejä. Tutkielman alussa käsitellään yleisesti geelejä ja niiden ominaisuuksia. Loppuosassa keskitytään tarkemmin supramolekulaarisiin ionogeeleihin ja niiden käyttökohteisiin. Kokeellisessa osassa esitellään sappihappopohjaisten gelaattorimolekyylien, koolihapon heksyyliamidin, litokoolihapon 2-aminoetyyliamidin ja litokoolihapon 7-heptyyliamidin, valmistus- ja pudistusmenetelmät. Lopuksi tutkitaan litokoolihapon 2-aminoetyyliamidin geelinmuodostusominaisuuksia erilaisissa ioninesteissä ja suolaliuoksissa.