Ohjelmoinnin opettaminen osana perusopetusta : systemaattinen kirjallisuuskatsaus - Jahnukainen, Otto (2020)
Tässä kandidaatin tutkielmassa tarkastellaan ohjelmoinnnin opettamista perusopetuksessa kansainvälisesti systemaattisen kirjallisuuskatsauksen avulla. Katsauksen kohteena on kahden tietotekniikan alan tiedelehden vuosikerrat 2013-2018. Tarkastelussa huomattiin, että ohjelmointi kuuluu opetussisältöihin, mutta ei sisällytettynä opetussuunnitelmaan. Tyypillisesti käytössä ovat olleet visuaaliset ohjelmointikielet. Tutkimuksissa havaittiin myönteisiä siirtovaikutuksia myös muihin kuin tietotekniikan taitoihin. Keskeisenä puutteena on tuotu esiin opettajien omat tietotekniset taidot.