Vertaileva tutkimus optisella mittausteknologialla johdetun pulssivälivaihtelun ja elektrokardiografialla määritetyn sykevälivaihtelun välillä - Tuompo, Werneri (2020)
Ihmisten kiinnostus oman hyvinvointinsa ja terveytensä mittaamiseen on lisääntynyt. Yksi hyvinvointiin liittyvistä biomarkkereista on sykevälivaihtelu. Sykevälivaihtelua pidetään heijasteena monelle fysiologiselle tapahtumalle, kuten stressille, levolle ja palautumiselle. Perinteisesti sykevälivaihtelun analysointi on kuitenkin vaatinut kalliita erikoislaitteistoja, jotka eivät ole soveltuneet jokapäiväiseen kuluttajakäyttöön. Viime vuosina uusia yksinkertaisempia lähestymistapoja, kuten fotopletysmografia, on tullut markkinoille kuluttajakäyttöön.