Vuorovaikutus työyhteisössä ja työyhteisöön kiinnittyminen - Kinnunen, Telma (2020)
Tämän tutkimuksen tavoitteena oli tarkastella tulokkaan kiinnittymistä uuteen työyhteisöön työyhteisön vuorovaikutuksen sekä työyhteisön vertaissuhteissa ilmenevän sosiaalisen tuen kautta. Työyhteisöön kiinnittymistä tulisi tutkia, koska kiinnittymiseen johtavien tekijöiden ymmärtäminen olisi hyödyllistä yrityksille ja organisaatioille. Kun kiinnittymisen syyt ymmärretään paremmin, voidaan uusia työntekijöitä tukea kiinnittymisessä. Tutkimuksessa haettiin vastauksia siihen, miten vuorovaikutus kytkeytyy tulokkaiden työyhteisöön kiinnittymiseen. Tutkielma toteutettiin laadullisena tutkimuksena, jossa menetelmänä käytettiin teemahaastattelua. Tutkimukseen haastateltiin kahdeksaa henkilöä, jotka olivat 3-8 kuukautta sitten aloittaneet uudessa työyhteisössä tutkimukseen osallistumishetkellä. Aineisto analysoitiin ryhmitellen sekä aineistolähtöisesti luokitellen.