Toimintakyvyn haasteita kokevien nuorten liikuntamotivaatiotekijät, liikkumista estävät tekijät ja fyysinen aktiivisuus : lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa 2018 -tutkimuksen tuloksia - Kokkonen, Juuli-Mari (2020)
Riittävä fyysinen aktiivisuus on toimintakyvyn haasteita kokeville nuorille tärkeää, sillä liikunta voi edistää nuorten fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista kehitystä. Siitä huolimatta toimintakyvyn haasteita kokevat nuoret eivät liiku liikuntasuositusten mukaisesti maailmanlaajuisesti. On tärkeää selvittää, miksi nuoret liikkuvat liian vähän, jotta voidaan löytää keinoja nuorten fyysisen aktiivisuuden edistämiseksi. Liikuntamotivaatiotekijät ja liikunnan esteet voivat olla fyysistä aktiivisuutta selittäviä tekijöitä. Näitä tekijöitä ja niiden yhteyttä toimintakyvyn haasteita kokevien nuorten fyysiseen aktiivisuuteen ei ole juurikaan tutkittu Suomessa tai maailmalla. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää emotionaalisia, sosiaalisia tai kognitiivisia toimintakyvyn haasteita kokevien nuorten liikuntamotivaa-tiotekijöitä, liikkumista estäviä tekijöitä ja niissä ilmeneviä eroja. Lisäksi tarkoituksena on selvittää, onko liikuntamotivaatiotekijöillä ja liikkumista estävillä tekijöillä yhteyttä nuorten fyysiseen aktiivisuuteen.