Reflektiiviset rakenteet sosiaalityön tukena - Kumpulainen, Päivi (2020)
Kirjallisuuskatsauksessa selvitetään, miten reflektiiviset rakenteet tukevat sosiaalityötä. Tutkielmassa avataan reflektiivisyyttä sosiaalityössä ja reflektiivisiä rakenteita. Reflektiivinen rakenne esitetään tilana ja aikana, joka tähtää henkilökohtaiseen sekä ryhmän yhteiseen oppimiseen ja kehittämiseen. Sosiaalityön vakiintunut reflektiivinen rakenne on työnohjaus. Kirjallisuuskatsauksessa reflektiivisiä rakenteita edustavat myös itse- ja vertaisarviointimenetelmät sekä työyhteisölähtöinen kehittäminen. Kirjallisuuskatsauksessa tulee myös esiin sosiaalityöntekijöiden omaa reflektointia työstään.