Nuorten aikuisten ympäristöasenteiden yhteys terveyttä edistäviin ja ilmastonmuutosta hillitseviin valintoihin - Puttonen, Johanna (2020)
Asenteilla on usein pyritty selittämään käyttäytymistä, mutta ei ole täysin selvää, voitaisiinko ympäristöasenteisiin vaikuttamalla pyrkiä edistämään terveyttä edistäviä ja ilmastonmuutosta hillitseviä valintoja. Tällaisilla valinnoilla viitataan toimintaan, joka on samalla eduksi yksilön terveydelle ja vähentää hänen toiminnastaan aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä. Nuoruus vaikuttaisi otolliselta ikävaiheelta tällaisiin valintoihin kannustamiseen, sillä nuoret aikuiset ovat ikävaiheessa, jossa itsenäistymisen myötä monet terveyteen vaikuttavat elintavat vakiintuvat. Samalla nuoret aikuiset ovat huolissaan ilmastonmuutoksesta ja vaativat toimia sen pysäyttämiseksi.