Eläkeiässä tehty vapaaehtoistyö : ”kolmas ikä toden sanoo” - Palin, Susanna (2020)
Tässä tutkimuksessa olen tutkinut eläkkeelle jääneiden tekemän vapaaehtoistyön vaikutuksia uudenlaiseen arkeen. Eläkkeelle jääminen on aina kriisi ihmisen elämässä. Arki muuttuu ja arjen rytmi muuttuu. Aikaisemmin työ on hallinnut arkea, mutta eläkkeelle jääminen vapauttaa arjesta aikaa muuhun käyttöön. Ajan käyttäminen itselleen hyödyllisellä tavalla on jokaisen itsensä päätettävissä ja tässä vapaaehtoistyö on hyvä vaihtoehto arjen rytmittämiseen ja mielekkääseen tekemiseen.