Lasten kokemuksia vanhempien alkoholinkäytöstä - Vihreälaakso, Krista (2020)
Tutkimuksen tehtävänä on selvittää, minkälaisia kokemuksia lapsilla on vanhempien alkoholinkäytöstä. Tutkimusmenetelmä on kirjallisuuskatsaus, joka pohjautuu aiempiin tutkimuksiin. Tutkielman tutkimusaineisto koostuu kolmesta väitöskirjasta, yhdestä lisensiaatintutkielmasta, yhdestä tieteellisestä artikkelista, A-klinikkasäätiön raporttisarjan kahdesta artikkelista, Nuorisotutkimusseuran julkaisusta, kahdesta Terveyden ja hyvinvointilaitoksen julkaisusta ja yhdestä kansainvälisestä julkaisusta. Osa tutkimuksen aineistoista on saatu lapsuuttaan muistelevilta aikuisilta ja osa lapsuuttaan tai nuoruuttaan parhaillaan eläneiltä.